Насіння маку може викликати від легких місцевих реакцій до важкої анафілаксії, із системними респіраторними та шлунково-кишковими симптомами. Виявлено перехресну реактивність між насінням маку, кунжуту та горіхами. Також було виявлено перехресну реактивність між гречкою та насінням маку.
Основні алергенні молекули маку:
Pap s 1 – білок PR-10, Bet v 1-like. Можлива перехресна реактивність з іншими рослинами, що містять цей білок, наприклад, рослинним продуктам родини розоцвіті – яблука, сливи, груші, малина тощо, а також із пилком берези та іншими деревами родини Букоцвіті.
Pap s 2 Profilin. Можлива перехресна реактивність між профіліном маку та іншими профілінвмісними рослинами.
Pap s 34kD