Алергія на лічі частіше трапляється в Китаї та країнах Азії і може проявлятися у вигляді кропив’янки, ангіоневротичного набряку, задишки, висипань на шкірі.

Основні алергенні молекули лічі:

Lit c 1 – профілін

Lit c – ізофлавоноредуктаза

Lit c TPI – ізотроф тріоза-фосфат

Усі білки лічі термостабільні та виявляють високу перехресну реактивність із пилком берези, фруктами та овочами, наприклад, яблуко, полуниця, морква, цукіні тощо.

Профіліни присутні в усьому рослинному царстві. Вони функціонують у різних важливих клітинних сигнальних шляхах і зв’язують актин. Ці невеликі білки мають проміжну та низьку стабільність під час термообробки.

Пацієнти з підвищеною чутливістю до профіліну, часто сенсибілізовані до пилку трави, можуть розвинути крос-сенсибілізацію до профіліну лічі та інших фруктів.