Сенсибілізація до кунжуту може бути причиною системних реакцій, таких як кропив’янка, набряк гортані та анафілаксія. Кунжут широко використовується в харчовій промисловості, а також кунжут використовується у виробництві парфумерії, косметики, туалетного приладдя, інсектицидів і фунгіцидів.

Виявлено перехресну реактивність між алергенами в кунжуті та алергенами в інших продуктах, включно з фундуком, житом, ківі, маком, чорним горіхом, кеш’ю, макадамією, фісташками та арахісом.

Основні алергенні молекули кунжуту:

Ses i 1 2S альбумін

Ses i 2 2S альбумін

Ses i 3 7S глобулін віцилінового типу

Ses i 4 oleosin

Ses i 5 oleosin

Ses i 6 11S глобулін

Ses i 7 11S глобулін

Ses i Profilin.