Кукурудза є основним продуктом харчування, поряд із рисом і пшеницею, у багатьох частинах світу. Кукурудза вживається у вигляді зерен, попкорну, каші та може викликати симптоми алергії від легких до важких системних реакцій.

Zea m 14 є членом сімейства алергенів nsLTP і може викликати клінічні реакції від синдрому оральної алергії до анафілаксії. Ступінь перехресної реактивності між Zea m 14 та іншими членами родини nsLTP є високим у ботанічно близьких видів (наприклад, персика, яблука, волоського горіха, фундука, арахісу, рису, насіння соняшнику, квасолі та абрикоса).  Zea m 14 стійкий до нагрівання та травлення.

З насіння кукурудзи також було виділено білок, який належить до сімейства Class IV chitinase. Алергенність і перехресна реактивність цього білка з латексом вивчається.

Основні алергенні молекули кукурудзи:

Zea m 8 клас IV хітинази

Zea m 14 Неспецифічний ліпідо-трансферний білок