Алергія на горіхи кеш’ю є поширеною харчовою алергією, здатною спричиняти анафілактичні реакції. В осіб з алергією на кеш’ю поширена ко-сенсибілізація до інших видів горіхів.

Виявлено високу перехресну реактивність між кеш’ю, фісташками та волоським горіхом.

Ana o 2 11S globulin та Ana o 3 2S albumin є запасними білками, пов’язаними з клінічними реакціями аж до анафілаксії. Ступінь перехресної реактивності між запасними білками з кеш’ю та запасними білками з бобових, горіхів і насіння помірний. Ці білки стійкі до нагрівання і травлення.

Основні алергенні молекули кеш’ю:

Ana o 1 7S vicilin-like globulin. Асоційовані з важкими системними реакціями при вживанні сирих і смажених горіхів.

Ana o 2 11S глобулін.

Ана о 3 2S альбумін.

Ana o Profilin. Можлива перехресна реактивність між профіліном кеш’ю та іншими продуктами, що містять профілін.