Алергія на горіхи кеш’ю є поширеною харчовою алергією, здатною спричиняти анафілактичні реакції. В осіб з алергією на кеш’ю поширена ко-сенсибілізація до інших видів горіхів.
Виявлено високу перехресну реактивність між кеш’ю, фісташками та волоським горіхом.
Ana o 2 11S globulin та Ana o 3 2S albumin є запасними білками, пов’язаними з клінічними реакціями аж до анафілаксії. Ступінь перехресної реактивності між запасними білками з кеш’ю та запасними білками з бобових, горіхів і насіння помірний. Ці білки стійкі до нагрівання і травлення.
Основні алергенні молекули кеш’ю:
Ana o 1 7S vicilin-like globulin. Асоційовані з важкими системними реакціями при вживанні сирих і смажених горіхів.
Ana o 2 11S глобулін.
Ана о 3 2S альбумін.
Ana o Profilin. Можлива перехресна реактивність між профіліном кеш’ю та іншими продуктами, що містять профілін.