Горох є популярним бобовим і джерелом білка у Великій Британії, США, Азії та інших країнах Європи. Зелений горошок додають у салати, супи або як гарнір, використовують консервованим, у сушеному вигляді. Листя і молоді пагони готують як зелень.

Клінічно перехресна реактивність виявлена серед сочевиці, нуту та гороху в середземноморському регіоні, де ці бобові широко вживаються. Алергічні реакції на прийом гороху часто пов’язані з алергією на сочевицю.

Білки Pis s 1 7S vicilin і Pis s 2, convicilin є потенційними основними алергенами з насіння гороху, і ці білки перехресно реагують з основним алергеном сочевиці Len c 1, віциліном. Клінічні дослідження показали, що серед членів родини бобових спостерігається невелика перехресна реактивність.

Основні алергенні молекули гороху:

Pis s 1 7S vicilin – білок зберігання

Pis s 2, конвіцилін

Pis s IFR ізофлавон-редуктаза

Pis s profilin