Краб належить до родини ракоподібних і може спричиняти симптоми харчової алергії, та анафілаксії, при вживанні м’яса. Також, в осіб, які працюють у харчовій промисловості обробки морепродуктів, трапляються симптоми інгаляційної алергії при вдиханні парів під час приготування ракоподібних. Симптоми алергії можуть виникати також при безпосередньому контакті шкіри з крабом.
Білок тропоміозин присутній у м’ясі краба та в усіх видах ракоподібних, молюсків, кліщів. Тропоміозин стійкий до дії високих температур і викликає симптоми алергії навіть у разі вживання термічно обробленого м’яса краба.
Також симптоми алергії можуть викликати вживання крабів та інших ракоподібних, які заражені Anisakis.
Сімейство алергенів тропоміозину виявляють високу перехресну реактивність між ракоподібними, паразитами, молюсками та кліщами.