Симптоми алергії може викликати вживання в їжу м’яса коропа, ікри, риб’ячого жиру, продуктів, що містять сліди коропа, контакт шкіри з рибою та вдихання парів під час термічної обробки їжі.

Парвальбумін є основним алергеном коропа. Парвальбуміни стійкі до нагрівання і не втрачають своїх алергенних властивостей під час термічної обробки.

Велика і клінічно значуща перехресна реактивність, існують між парвальбумінами, які були визначені як паналлергени різних видів риб. Рівні паравальбуміну значно різняться у всіх тканинах і видах риб.

Симптоми алергії також може викликати вживання сирої або маринованої риби, зараженої паразитом Anisakis simplex.

Вітеллогенін – це білок, який присутній в ікрі риби і може спричиняти симптоми алергії, на відміну від білка парвальбуміну, який не виявлено в ікрі.

Основні алергенні молекули коропа:

Cyp c 1 parvalbumin