Алергія на м’ясо домашніх тварин є важливою медико-соціальною проблемою, оскільки м’ясо – це важлива частина раціону людини.

Симптоми харчової алергії спричиняє вживання в їжу м’яса яловичини та продуктів, які містять його, також контакт із коровою може викликати симптоми інгаляційної алергії.

Основним алергеном яловичини є сироватковий альбумін. Сироватковий альбумін присутній у м’ясі, шерсті та епідермісі, молоці корови та ссавців, а також у жовтку курячого яйця, що і є причиною перехресної реакції м’ясо-молоко-епідерміс. Цей білок термолабільний і втрачає свої алергенні властивості під час термічної обробки.

Основні алергенні молекули яловичини:

Bos d 6 – сироватковий альбумін