Молоко вівці, як і кози, часто використовують як замінник коров’ячого молока в разі алергії на білки коров’ячого молока.

У дослідженнях було продемонстровано високу перехресну реактивність між молоком кози, вівці та корови.

Bos d 6 – це сироватковий альбумін, який присутній у м’ясі та молоці всіх ссавців. В овечому молоці також присутній сироватковий альбумін, Bos d 6, чим може бути зумовлена перехресна реактивність між молоком кози та корови. Сироватковий альбумін – термолабільний білок і втрачає свої алергенні властивості під час кип’ятіння молока протягом 10 хвилин. Не тільки Bos d 6, але також і основні казеїни коров’ячого молока, а також β-лактоглобулін мають гомологи в молоці вівці та інших ссавців.

Таким чином, у разі алергії на коров’яче молоко замінювати його на овече або козяче молоко не рекомендується.