Авокадо широко використовується в усьому світі не тільки як харчовий продукт. Олію авокадо можна знайти в косметичних засобах.
Авокадо проявляє високу перехресну реактивність з ківі, бананом і латексом за рахунок hevein-подібного протеїну.
Алергія на авокадо найчастіше проявляється у вигляді Латекс-фрукт синдрому.
Профіліни авокадо мають низьку стабільність при термообробці та присутні в усьому рослинному царстві. Пацієнти з підвищеною чутливістю до профіліну, часто набуті сенсибілізацією до пилку трави, можуть розвинути крос-сенсибілізацію до профіліну в авокадо та інших фруктах і овочах. Звичайними проявами є місцеві орофарингеальні симптоми. Ризик для системної реакції низький.
Основні алергенні молекули авокадо:
Pers a 1 – хевеиноподібний білок
Pers a 4 – профілін