Кліщ Glycyphagus domesticus належить до кліщів зберігання і виявлений у зернових культурах і борошні, у складських приміщеннях, а також у складі домашнього пилу. У житлових приміщеннях його можна знайти в заражених харчових продуктах і​ в місцях з підвищеною вологістю, де він харчується цвіллю.

Glycyphagus domesticus і продукти його життєдіяльності можуть спричиняти симптоми алергічного риніту, кон’юнктивіту, астми та оральної кліщової анафілаксії (pancake syndrome), потрапляючи з їжею в травний тракт.

Кліщ Glycyphagus domesticus виявляє низьку перехресну реактивність з іншими видами кліщів домашнього пилу та високу перехресну реактивність з іншими кліщами зберігання, Lepidoglyphus destructor і Tyrophagus putrescentiae.

Основні алергенні молекули Glycyphagus domesticus:

Gly d 2 Алерген кліщів 2-ї групи

Gly d 3 a Алерген кліщів 3 групи

Gly d 5

Gly d 7

Gly d 8

Gly d 10 тропоміозин

Gly d 13 ліпокалін